Melk?

Ik heb het al een aantal keren gezegd zeker, dat die kinderen van mij gezegend zijn met een stevig eigen willetje. Naar het schijnt bestaan er kindjes die meegaand zijn? Nooit wat van gemerkt bij ons thuis… Niet dat dat erg is. Totaal niet. Het zorgt alleen al eens voor (al dan niet grappige) situaties.

Zo lust Dochterlief enkel en alleen mamamelk. Ze is nu net geen 17 maanden en dat is op zich prima voor mij, ik heb geen plannen om te stoppen met borstvoeding. Ze drinkt ook wel water en ze zou ook heelder dagen fruitsap willen drinken maar laatste dat sta ik dan weer niet toe. Maar welke vorm van melk ik haar ook voorschotel, ze moet er niet van weten. Ik probeerde al groeimelk, soya groeimelk en amandelmelk. De soja groeimelk was het grootste succes, daar dronk ze een halve beker van. De beker met amandelmelk nam ze gisteren in haar handjes en zette ze gedecideerd zelf in de koelkast. Duidelijke statement toch. Waarna ze een beker water vroeg (allez, ‘vroeg’, praten doet mevrouw niet maar ze kan haar zin wel duidelijk maken).

Na 13 maanden kolven op het werk is de fun daar stilletjes van af aan het gaan, dus het zou handig zijn moest ze iets van plantaardige of koemelk drinken op momenten dat ik er niet ben. Maar ik ga het ook niet door haar strotje rammen. Ik geloof er wel in dat kinderen prima zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben. Het extra ‘werk’ nemen we er dan maar voor lief bij.